Kimchi Soondubu Jjigae

 

Salam.

Minggu yang busy lagi. Sebab incharge ward.

Balik rumah mesti akan terus tidur sebab penat sangat. Esok nak kena bangun dan kerja lagi.

Happy sangat hari ni dah hari jumaat. TGIF!

Weekend ni aku tak ada oncall, Alhamdulillah. Boleh la rehat weekend ni.

Baru je plan nak hiking weekend ni, tapi tengok keadaan cuaca macam tak mengizinkan je. Dah start hujan daripada semalam. Huwaaa.


Hari rabu 2 hari lepas, aku postcall. Tiba-tiba datang mood rajin nak masak. 

Teringin nak makan Kimchi Soondubu Jjigae. 

Pergi kedai cari barang, balik terus masak. Tak sampai setengah jam dah siap.





2 bulan lepas pon ada masak juga. Sebab senang je resepi dia, boleh la selalu buat.

Kalau susah, tak kan buat punya. Haha




Masa dalam kuali. tak sabar nak makan!



Weekend ni kalau sempat nak update entri blog. Banyak dah entri nak tulis, tapi tak sempat je dan tak ada mood.







You Might Also Like

5 comments

  1. nanti kongsi lah resepinya ya... sebab kata mudah kita nk cuba jugak heheheh

    BalasPadam
  2. skrg ni hari2 hujan, kadang pg kadang ptg
    sekali pandang mcm tomyam he hee mesti sedappp ni

    BalasPadam
  3. hhahaa rindu nya nak makan.... hahahha hadiah awak top komentar kat blog kita , ntah bila dapat pos ... hadiah semua dah ada, cuma nak mengepos nya tu mlas betul :p pape pun harap besabar k :)

    BalasPadam
  4. sedapnya..tak pernah masak sendiri, 2x beli kt dubuyo..

    utensil semua korean...hihi..

    BalasPadam