Tempat menarik di Dalat


Salam.

Sekarang ni kan AirAsia dah ada direct flight ke Dalat, Vietnam.

Jadi aku nak share dengan korang tempat menarik yang aku pergi di Dalat, Vietnam pada tahun 2015 yang lepas. Aku pergi berdua je, dengan travel partner aku - Anis.


1) Bao Dai Summer Palace






nak masuk sini kena pakai sarung kaki dulu tau.





2) Valley Of Love
















3) Crazy House

rumah ni memang padan la dengan nama dia. Bukan rumah biasa-biasa. Lama juga tau pusing dalam ni.
Bagi aku, korang patut datang ke sini.














4) Datanla Waterfall






Nak turun nanti, korang boleh naik benda ni. Tak tau ape nama dia. Tapi best lah!






5) Robin Hill -cable car





naik cable car biasa je.




6) Truc Lam Zhen Monastery











Itinerari? Sorry dah hilang. Dulu pernah dah share dalam blog sebelum ni. Tapi blog tu dah tak ada. So, semua cerita hilang. so saddd.



Selain Dalat, aku ke Mui Ne dan juga HCM juga sepanjang di Vietnam ni. Masa ni lah kali pertama aku naik sleeper bus dia. Pengalaman yang sangat berharga bagi aku. Alhamdulillah.






You Might Also Like

0 ulasan