Senarai drama Korea Best 2020

 Salam korang.


Aku nak share senarai drama korea  yang patut korang tengok (kalau berminat) untuk tahun 2020 ni.

Ni senarai drama yang aku suka tau. Aku senaraikan ikut yang aku ingat. 



1. Pyscho But It's Okay/ It's Okay Not be Okay

- drama yang sangat unik dan agak unexpected bagi aku. fokus kepada mental health. Drama yang patut korang tengok.

p/s: kemungkinan untuk binge-watching sangat tinggi. Tengok la bila korang ada banyak masa untuk spare.


2. Hospital Playlist


-mengenai 5 sahabat yang kenal sejak medical school. Bekerja di hospital yang sama, tapi bidang yang berbeza. Masih lagi sangat rapat dan hang out sama-sama dalam band mereka. 
Hampir semua OST dalam drama ni best! 
btw, semua orang pandai menyanyi.



3. Once Again


- ni family drama tau. ada 100 episodes. rating tinggi and tak bosan. Wajib tengok! aku tengok sebab ada Lee Min Jung & Lee Sang Yeob.




4. Romantic Dr Kim 2

medical drama juga. siapa yang minat genre ni akan layan kot. Aku suka je. sebab ada Lee Sung Kyung.




5. Extracurricular


- high school drama. Jalan cerita not bad, agak serious



6. How to Buy a Friend


- lebih kurang macam drama di atas jugak. high school drama. Boleh tengok kalau takde idea nak tengok drama apa.



7. Crash Landing On You

8. Backstreet Rookie

9. Kkondae Intern



Updated sehingga Sept 2020.....





You Might Also Like

2 comments

  1. Bestnya kalau ada masa nak layan drama korea. Layan show dan filem je mampu. Itupun curi curi masa. Bookmark dulu lah :) Tq share Syu

    ReplyDelete
  2. wow byk juga ni nak start dgn yg mana tah

    ReplyDelete