Space Sweepers - Victory

 Salam korang.

Weekend ni aku tak oncall. Jadi ada banyak masa untuk rehatkan diri dan layan drama/movie.

Weekday biasanya dapat tengok drama kejap je biasanya time makan. Weekend ni la masa untuk marathon drama/movie yang best.

Masa scroll Netflix tadi, ternampak movie ni. Tengok trailer, eh ada Song Joong Ki. Ok, terus rasa nak tengok.




Space Sweepers

Berkisar pada tahun 2092, di mana bumi semakin tenat dan ramai manusia yang berpindah ke tempat lain yang bernama MARS.

3 orang krew kapal pengutip sampah di angkasa (space sweepers) bersama se'orang' robot berkerjasama di dalam sebuah kapal space sweepers yang diberi nama Victory. Kim Tae Ho (Song Joong Ki), Captain Jang (Kim Tae Ri), Tiger Park (Jin Seon Kyu) bersama robot - Bubs. Ketiga-tiga mereka mempunyai sejarah hidup yang sendiri.

Kim Tae Ho merupakan seorang space guard genius sebelum ini tetapi dicampak ke bumi disebabkan satu insiden.

Matlamat utama dia adalah mengumpul duit untuk mencari anak angkatnya (Su Ni) yang terpisah ketika dalam satu kejadian.

Kehidupan mereka berubah apabila mereka terjumpa Dorothy, sejenis robot letupan. Mulanya, mereka ingin memulangkan kembali robot tersebut untuk mendapatkan duit. Rupa-rupanya Dorothy bukanlah sebuah robot tapi dia adalah anak kepada Kang Hyeon U, yang telah memasukkan nanorobot ke dalam badan anaknya untuk menyelamatkannya daripada penyakit saraf yang tiada penawar.

Namun, Dorothy menjadi separuh robot apabila selnya sembuh dengan nanorobot tersebut dan sebenarnya boleh menyelamatkan bumi yang tenat. Jadi, pengasas MARS ingin menculik Dorothy dan membunuhnya dalam masa yang sama memusnahkan bumi supaya ramai manusia akan berpindah ke MARS.

Jadi, team Victory ni cuba untuk selamatkan Dorothy daripada jatuh ke tangan orang jahat. 

Jadi, adakah mereka berjaya menyelamatkan Dorothy dan bumi?







..


 Aha, jawapannya mestilah berjaya kan. #spoiler


 Tapi kena lah tengok sendiri, baru best.


Overall, aku enjoy tengok movie ni. 

Tak bosan dan suspense.




K bye!

You Might Also Like

1 ulasan

  1. Belum tengok lagi Syu. Nak tengok sebab ada Jong ki..hihi boleh tak gitu.

    BalasPadam