Sup Kaki Ayam

 

Salam.

Ni cerita ahad lepas. Weekend lepas, hari ahad saja hari cuti yang aku ada. Hari sabtu satu hari di hospital join webinar online.

Jadi, hari ahad je lah yang ada untuk rehat dan hibernate. Mood nak masak pon memang tak ada, ke laut. Housemate aku pula oncall hari ahad tu, aku sorang-sorang je la kat rumah.

Aku order foodpanda je ahad lepas. Tengahari order chicken rice shop, malam makan masakan panas pula.


CILI PADI CAFE


gambar dari foodpanda je. senang nak cari kalau ada yang nak order



Untuk orang yang tinggal di KK, mesti familiar dengan nama kedai ni - Cili Padi Cafe. Kedai makan ni berdekatan dengan HQE1 (Hospital Queen Elizabeth 1). Antara tempat yang aku selalu makan juga semasa bekerja sebagai houseman di HQE1 dulu.

Biasanya memang lama nak tunggu order siap bila dine in di sana. So, memang dah lama tak makan di situ. Tambah-tambah PKP pula kan. 

Biasa aku akan order di foodpanda je. Tapi dia punya delivery fee untuk ke rumah aku dalam RM5. mahal benar. Jadi aku pernah la order sekali dua je. Sebab tak berbaloi delivery fee mahal sangat. Nak ke sana, lagi la malas. 

Tapi sejak aku subscribe plan Foodpanda Pro, aku boleh order mana - mana kedai dengan minimum sebanyak RM25 dan dapat free delivery fee. Oh yeah!

Cuma bayar RM14.90 untuk sebulan, boleh dapat free delivery fee dan diskaun lain juga (ini bukan promosi ya, share suka-suka je). Hehe


SUP KAKI AYAM


Sup kaki ayam. Tenggelam kaki ayam dia. 
oh ya, minyak pon berlinang tu. (takpe, cheat day. Sedapkan hati)



Ni lah kaki ayam dia. Sedap!


Hari tu, aku order sup kaki ayam. Dah lama tak makan, macam teringin. Nak masak sendiri, malas. So, order je lah. 

Ada orang tak suka makan kaki ayam. Tapi, aku suka. Cuma biasanya mak yang masakkan, jarang beli dekat luar, sebab takut tak cuci bersih.

Nasib baik kedai Cili Padi ni kaki ayam dicuci dengan bersih. Alhamdulillah. Kalau tak, maybe aku tak makan. haha

Selain tu, aku order Paprik Ayam dia. Omg, sedap! memang rasa macam semenanjung punya. Terubat sekejap rindu makanan semenanjung.





esoknya, hari isnin tu aku puasa. Tapi sebab sedap sangat paprik ayam dia. aku order lagi sekali. haha.

Bagi orang semenanjung yang tinggal di Sabah, dan nak cari masakan panas semenanjung, boleh lah order makanan di kedai ni ya. Recommended!



You Might Also Like

4 comments

  1. Baru tau ada Food Panda Pro 🤩

    BalasPadam
  2. i tak pernah lagi cuba makan kaki ayam, but i rasa its delicious la.. cuma tak tergerak hati lagi nak rasa hehe

    BalasPadam
  3. sedapnya makan sup panas2 tapi mama tak makan kak ayam la pula hihi

    BalasPadam
  4. Alamak, sup ayam kita makan. kalau ada kaki ayam kita tak makan :)

    BalasPadam