$$$

Wahed Invest

 

Salam.

Just nak share dengan korang pasal Wahed Invest ni. Aku rasa Wahed Invest ni dah lama di Malaysia, cuma aku je baru tahu tahun lepas.

Once dah tahu, aku tak terus join tau. Ya lah, takut scam ke ape ke kan. Jadi, aku study dulu, baca betul-2 pasal investment app ni.

Tujuan utama aku join, mesti lah sebab nak dapatkan extra duit kan. Yang paling penting, ianya patuh syariah.

Nak main saham, aku tak pandai. Dan malas nak study. Jadi, selepas beberapa minggu aku kaji pasal app ni (takde la kaji sangat pon, haha), aku pon terus lah join. Nak daftar dia pon senang je, tapi makan masa beberapa hari juga lah untuk di'approve'. 

Aku baca mengenai Wahed Invest ni di youtube ->TheHaikal

Lepas dah yakin pasal app ni, aku pon join lah. Mula la masukkan sikit demi sedikit duit dalam akaun Wahed Invest ni. Alhamdulillah, so far okay. Makin bertambah juga la. Walaupun kadang-kadang ada turun. Cuma tak pernah negatif lagi lah so far. Ianya robo advisor, so korang tak perlu buat apa-apa pun. simpan je duit situ, slowly dia akan berkembang sendiri.


Dengan memasukkan modal ke dalam akaun, anda menyerahkan dana untuk diuruskan oleh pihak Wahed Invest berdasarkan strategi portfolio yang dipilih.


Oh ya, Wahed Invest ni lebih kepada long term tau, bukan short term. At least 5 tahun simpan duit di sini, baru lah berbaloi nak keluarkan untung dia.


CARA DAFTAR WAHED INVEST

Cara nak daftar sangat senang. Dan ianya FREE.

1) Download apps Wahed Invest di google store/ apple store. Isikan details yang diperlukan. Kena upload IC korang tau. Ikut je step yang diberikan dalam apps tu. Kalau ada yang nak tau, aku buat tutorial next time ya.

2) Paling penting, jangan lupa masukkan code ni tau ->  sitsal27    , korang dapat RM10, aku pon dapat RM10 jugak. Thanks in advance!


Antara portfolio yang korang boleh pilih. Aku pilih Aggresive.



AKAUN WAHED INVEST AKU 


Selain tu, aku join facebook ni juga ->KOMUNITI WAHED INVEST MALAYSIA.

Banyak boleh belajar daripada group ni tau. Aku akan buka dan baca di sini bila ada masa terluang.


Aku pilih untuk deposit monthly. Tapi kadang-2 kalau ada extra duit, aku simpan je sini.


Earnings paling tinggi hari tu -> RM167.25





Akaun aku setakat hari ni 14/2/2021
Dapat untung sebanyak RM121.75 (sejak dari Oct 2020). Lebih kurang 4 bulan join Wahed Invest.


Ok, setakat ni dulu aku share pasal Wahed Invest. Aku akan share dari masa ke semasa mengenai akaun Wahed Invest aku ya.


K bye!








You Might Also Like

2 ulasan