Menu Berbuka 11 Ramadhan

 

Salam.

Nak throwback menu berbuka pada 11 Ramadhan hari tu. Menu berbuka yang simple, tapi kenyang.

Tahun ni, aku & housemate aku tak semangat sangat memasak macam tahun sebelum ni. Tahun lepas tak sesibuk tahun ni. Jadi ada banyak masa untuk masak -memasak.

Tahun ni start sibuk dah, dan kami berdua tengah diet, jadi masak pon simple-simple aje lah. Dulu setiap kali berbuka, mesti ada dessert, benda manis.

Berat tak turun pon tahun lepas, tapi makin menaik sebab makan banyak sangat kan.

Ok, berbalik pada tajuk di atas.

nak share menu berbuka pada 11 Ramadhan haritu.



Brown rice + sambal + Sup Ayam + Telur dadar



Sup Ayam. 
sedap dimakan panas- panas. Tambah daun bawang/sup dan bawang goreng.


Telur Dadar
goreng tak guna minyak sebab diet kan. Tapi aku letak sosej lols. (housemate takde, aku cheat sikit, haha).


Aku berbuka puasa seorang diri je sebab housemate aku oncall hari tu. Dia ingat nak lari balik kejap untuk berbuka puasa sekali, tapi tak sempat.

jadi dia berbuka puasa di hospital je. Oh ya, jarak rumah kami ke hospital tak jauh pon. Kalau jalan tak jam, 5 minit dah boleh sampai.


K bye!




You Might Also Like

1 ulasan