Kimchi Fried Rice simple

 

Salam.

Beberapa hari lepas, aku ada buat kimchi fried rice untuk makan malam.

Hari tu sebenarnya tak tau nak makan apa. Buka foodpanda, grabfood tapi tak jumpa juga nak makan apa.

Memang masalah betul kan. Haha.

Lepas tu, scroll la ig nampak ada video kimchi fried rice. Terus dapat idea nak buat, alang-alang ada kimchi juga kan dalam peti ais. Beli haritu, tapi tak guna lagi.

Jadi, boleh la guna kan.


----

Aku share sini sebab senang untuk aku rujuk balik pada masa akan datang haha.





Kimchi Fried Rice simple versi aku


Bahan-bahan

Daun bawang / scallions

Nasi putih

isi ayam

kimchi

telur - 2 biji

kicap 


Cara masak

Tumis daun bawang

Masukkan ayam dan gaul sekata

Masukkan kimchi dan gaul lagi

Pecahkan sebiji telur





Akhir sekali, masukkan nasi sejuk dan gaul

Letakkan garam dan kicap secukup rasa


Siap!





You Might Also Like

6 ulasan

  1. Bestnya ada stok kimchi. Sedap buat nasi goreng kimchi atau maggi letak kimchi. Terasa rasa dia punya sedap tu. Lama tak makan kimchi..huhu
    Pernah jadi macam tu, scroll scroll apps pun tak tahu nak makan apa. Sudahnya masak je

    BalasPadam
  2. tak gemar makan kimchi... hihihi

    BalasPadam
  3. simple betul resepi ni... bookmark terus utk rujukan akn dtg

    BalasPadam
  4. mama tak berapa boleh telan kimchi la.. agaknya belum jumpa yg berkenan kat tekak

    BalasPadam
  5. Tak pernah rasa makanan ala-,ala Korea seperti ni.

    BalasPadam