Maggi Goreng Basah simple

 

Salam.

Ni menu ad hoc minggu lepas. Hari sabtu kalau tak salah aku. Macam biasa, selalu scroll facebook, ig tengok video makanan.

Nampak ada orang share resipi maggi goreng basah simple, jadi aku pon apa lagi. Terus ke dapur dan cuba. Haha.





Resipi ni sangat simple tau.


Maggi Goreng Basah simple


Bahan yang diperlukan:

Maggi Kari sebungkus

Daun bawang (boleh guna bawang merah/putih 1-2 biji), 

(aku guna daun bawang sebab nak habiskan je. )

Sos cili, sos tomato, kicap 1/2 sudu

Isi ayam/ sosej (terpulang korang nak letak apa)

Telur 1 biji


Cara Masak:

Tumis daun bawang

Tambahkan sos cili, sos tomato, kicap 1/2 sudu

Masukkan serbuk Maggi kari

Masukkan sebiji telur

Last sekali, tambahkan maggi yang dah direbus.


Siap!


Maggi Goreng Basah simple


Jemput makan! hehe.


Kebelakangan ni kerap pulak aku makan maggi. Adoi..

makanan tak sihat ni, kadang-kadang nak makan kalau teringin boleh la.



You Might Also Like

11 ulasan

  1. oohh...megi kari... patutla nampak halus dari mi kuning biasa... megi kari ni lama lama boleh jadi makanan tradisi malaysia...hahaha

    BalasPadam
  2. Ni brand megi kari ke megi goreng terus? Tu la lama gak x makan megi.. Nak makan bila btul2 dh xde food kat rumah hahaha or klu xde idea nak makan apa, bole la cr megi hehe

    BalasPadam
  3. Sedapnya.kalau lepak mamak ni lah menu selalu order. Teringin pulak

    BalasPadam
  4. sedapnyaaa layan maggi goreng basah.. lama x buat ni..

    BalasPadam
  5. Sedap mi goreng basah. cepat dan mudah nak sediakan. Nampak sedap Syu masak tu.

    BalasPadam
  6. nampak sedap. nak try buatlah. btw jom join GA http://tarotthefool.blogspot.com/2021/07/merdeka-giveaway-by-tarotthefool.html

    BalasPadam
  7. Yess.. kalau tak tahu nak makan apa, memang makan megi je biasanya . Heehee.. Maggi goreng pun kegemaran sayaaaa

    BalasPadam
  8. Gigih juga buat megi goreng.

    BalasPadam
  9. Kak Amie pun dah mula rajin makan maggi seminggu dua ni ....ahaks!

    BalasPadam
  10. Maggi memang sedap.. jangan kata bebudak, orang tua pun suka.. hehe

    BalasPadam