Breakfast hari ni - Nasi Goreng Petai


 Salam.

Weekend ni ingat nak tidur lama sikit, tapi sebab dah biasa lepas subuh tak tidur dan terus pergi kerja.

Jadi pagi ni lepas subuh, nak sambung tidur, rasa rugi pula.


Hari ni je hari aku boleh rehat 1 hari. Rugi nak habiskan dengan tidur je.

Minggu depan pun akan busy lagi dengan kerja. Weekend minggu depan pon ada hari sabtu je untuk rehat, sebab hari ahad aku oncall lagi.


bila dah bangun awal ni, perut pon lapar awal juga. Dok fikir la nak makan apa pagi ni.

Buka peti ais tengok ada nasi sejuk dengan ayam masak petai hari tu.

Oklah, buat nasi goreng petai je lah. lama tak makan juga.

Selalu kalau dekat Penang, mak aku memang selalu masak sambal petai lebih sebab nak buat nasi goreng petai keesokannya.

Homesick pula tiba-tiba.

Sekarang ni kalau rasa nak makan masakan yang mak selalu buat, kena buat sendiri. Nak tunggu balik, tak pasti lagi bila.

Jadi kalau dah teringin sangat, kena la buat sendiri. Walaupun rasa dia tak sama macam air tangan mak.

Jadi lah kan...daripada dok teringin je tapi tak dapat makan. haha.




Nasi Goreng Petai


Alhamdulilah kenyang..


Korang makan apa pagi ni?



You Might Also Like

11 ulasan

  1. Nampak nasi goreng, dah sedap tapi bila nampak petai, aisey hilang selera :p
    kak ret x makan petai...

    BalasPadam
  2. Ya allah Syu, nampak sedap je nasi goreng petai ne tauuu.

    BalasPadam
  3. gemok2 pulak petainya.. hihi..

    breakfast td mkn laksam aje..

    BalasPadam
  4. nmpk nasi goreng petai tu mmg merechik., tp kalo kentut punyela x selesa kannns., ;p

    BalasPadam
  5. Sedapnya Syu nasi goreng petai.
    Kami sarapan nasi goreng juga, tapi makan dengan sambal goreng kulit cempedak.

    BalasPadam
  6. Saya tak pernah mencuba untuk makan petai sampailah sekarang tak makan petai.. Hihi

    BalasPadam
  7. petai fav encik husben saya..mesti dia suka tp saya plak yg xsuke hahaaa

    BalasPadam
  8. sedapnya. baru ritu akak masak ayam masak petai. nasi goreng petai, tak pernah try lagi. share resipi..hehe.,..

    BalasPadam
  9. Bila homesick dan rindu masakan mak terpaksalah kita masak sendiri kan Syu. Sedap nampak nasi goreng petai Syu.

    BalasPadam
  10. adatlah tu duduk berjauhan dgn family..
    ammi pun sorang je tercampak dari family, tak tercampak jauh KL dan Seremban je..tp sebab duduk jauh ammi pandailah nak masak macam2 compared dgn yg duduk di Seremban sbb bila dekat dgn arwah mama, nak makan apa mama boleh masakkan

    BalasPadam