Renew Domain blog

 

Salam.

Alhamdulillah, dah hampir setahun usia blog baru aku kali ni.

Minggu lepas aku dapat email untuk renew domain blog ni.

Tapi aku biar je dulu, sebab lambat lagi expiry date untuk renew kan.

Nasib baik hari ni aku buka email (ni email untuk blog je, personal email aku lain sebab guna untuk kerja kan). Dapat lagi reminder untuk buat pembayaran renew domain.

So, aku tak boleh bertangguh lagi untuk bayar, kang nanti terlupa terus kalau terlampau sibuk.


Senang je nak buat pembayaran, aku je yang jenis bertangguh haha.




Kalau terlupa bayar, habislah..






Yeay dah siap bayar.


Cuma RM60 untuk setahun. Aku rasa berbaloi la.

Hari tu aku google je tengok domain mana yang okay, terjumpa website ni. Terus aku register sini je.

 So far aku guna Syokhost.com ni okay lah. Tak ada masalah lagi.


Tiba-tiba teringat blog lama aku - syuhadasalleh.my  , syuhadasalleh.com ..

semua entri dah tak ada. sedihh..


----


Kalau korang tengah cari domain, boleh la cuba di sini SYOKHOST.COM ya.




Bye!



You Might Also Like

14 ulasan

  1. Abe kie pun dah siap renew utk 3 thn terus bln lps sbb harga domain di netkl sudah naik kpd rm50...

    BalasPadam
  2. Hehhee k ret mls nk beli domain sndri.. Nnt mls nak setup blk semua nya haha eso adsence tu kan.. So kita oldies je la.. Pakai apa yg ada hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tracking number PL305283065935

      Thank you tau support cerita uyum hehe small token dr uyum dh otw ye

      Padam
    2. yeayyy thanks uyum.
      tak sabar nk dpt.. hihi

      Padam
  3. Terima kasih share awakk! Kita mmg tengah cari juga ni. Tengah riki2 mana yang berbaloi best dah mampu milik and renew kelak hehe

    BalasPadam
  4. Perkongsian yang menarik wak. Terima kasih.

    BalasPadam
  5. Saya baru langgan domain bulan 6 yang lepas kalau tak silap.

    BalasPadam
  6. Akak pun tunggu tahun depan baru nak renew domain.. semoga awak terus sukses dalam dunia blogging..

    BalasPadam
  7. Kak Amie tak beli domain.

    BalasPadam
  8. Kak shida guna servis NetKL Network..ok juga :)

    BalasPadam
  9. Mujur dah renew awal. Sayangnya blog Syu yang lama tu kan. Kalau dia boleh redirect url lama okay jugak kan as backup. Ini hilang terus.

    BalasPadam
  10. Yahooo... Settle.. tak perlu pening pening kannn... Sy punya domain tu, dorg biasanya tak emel pun, kena egt sendiri... pergh seram.. Haha.. Memang set reminder kat kalendar tu ha

    BalasPadam