Breakfast hari sabtu, sebelum staycation

 

Salam.

Pagi sabtu minggu lepas, aku sempat lagi breakfast dulu sebelum staycation.

Mulanya tak nak breakfast, nak simpan perut untuk masakan kawan aku untuk lunch. Tapi takut nanti hangry pula kan.

So, buat la maggi goreng simple. Ada beli sawi hari tu, tapi tak guna lagi. So letak la sawi dalam maggi goreng aku.

Ayam kfc bahagian dada yang makan tak habis hari tu pon ada lagi, so campak je dalam maggi goreng simple ni.

Tiba- tiba tekak rasa macam nak makan maggi la pulak pagi hari tu.

Jadi terus masuk dapur, rebus 2 bungkus maggi kari. Keluarkan bahan- bahan dalam peti ais.

Tak sampai 10 minit dah siap maggi goreng. Ada baki, aku simpan dalam peti. Tak mampu nak habiskan seorang.


Oh ya, sebelum tu aku masukkan dulu nugget ayam ramly ke dalam air fryer. Sambil masak maggi goreng, nugget pon digoreng dalam air fryer.



Maggi goreng simple + nugget goreng


Ni lah breakfast aku hari sabtu lepas. Sebelum ke staycation di Karambunai.

Buat sekadar alas perut je, sebelum makan puas-puas nanti. hehe.


p/s: baru sempat nak update entri hari ni. Lama dah takde entri baru ya. 

Nanti nak kena blogwalking juga lah.



Bye!



You Might Also Like

10 ulasan

  1. Sedap nampak maggi goreng bernugget, ada sayur sawi menambah selera, bestnya nak staycation..

    BalasPadam
  2. Bestnya staycation di Karambunai.
    Maggi goreng simple tu nampak sedap. Yang penting kenyang hehehee.

    BalasPadam
  3. Senang masak maggi goreng simple je makan dengan nugget. Asalkan perut dapat diisi dan kenyang. Selamat bercuti Syu :)

    BalasPadam
  4. time2 cenggini,,tengok maggie goreng tu sedap la pulak..haha..btw, jemput ke blog sy dan blh follow jika sudi.
    https://akmalishak.blogspot.com/

    BalasPadam
  5. the classic maggi: sebungkus tak cukup, 2 bungkus tak habis haha
    happy staycation :)

    BalasPadam
  6. arghhhh rindu nyaa karambunai!!
    rindu nak cycle kat situ hehehe...
    rindu nak main catur besar tu...
    rindu nak lepak pantai tgk sunset heheh

    BalasPadam
  7. Wow, ini pun menyelerakan dah...Huhu

    BalasPadam
  8. sedap juga..sepinggan legkap ni! cnfrm kenyang!

    BalasPadam
  9. Ya betul, tak best kalau hangry. Kacau mood semua orang

    BalasPadam