Sunset di Borneo Beach Villa, Karambunai, Sabah

 

Salam.






Kalau dah staycation, mesti dah menjadi kewajipan untuk tengok sunset di sini.

Ada banyak tempat sunset yang cantik di Sabah tau.

Antaranya, di Karambunai ni lah. Tempat yang aku staycation last weekend.

Kebiasaanya, aku tengok sunset di Tanjung Aru, tak pun di Tanjung Lipat. Sunset di Tanjung Aru pon tak kurang juga cantiknya tau. (Tiba-tiba rindu pula nak ke Tanjung Aru, tak jauh pon dari rumah aku, dalam 15 minit je. Tapi sejak PKP ni tak pernah pergi sana dah. huhu.)

Sunset di Marriot Hotel KK pon cantik juga tau.

Nanti aku scroll balik phone aku, untuk tengok gambar sunset di Tg Aru yang pernah aku ambil sebelum ni. Memang sangat cantik tau. (ni lah antara sebab aku masih di Sabah, walaupun jauh dari family di Penang, sebab banyak sangat tempat cantik).



Gambar ni diambil dalam jam 5 petang lebih. Matahari masih dekat atas lagi..




Perlahan - lahan matahari turun.
Time ni lah kami semua tengah sibuk mengambil gambar dan video.





Makin lama makin ke bawah, dan langit pon makin cantik juga..





dan akhirnyaa..


Cantik sangat. Subhanallah..






You Might Also Like

5 ulasan

  1. warghhhh rindunya nak tgk sunset camni ...
    cantek kaaannnn!! klu org pandai melukis ni konpom jd salah satu ilham

    BalasPadam
  2. Cantiknya suasana senja di sini!

    BalasPadam
  3. cantik...teknik ambil gambar pun main peranan & suasana masa ni, MasyaAllah..sangat lah cantik hasilnya.

    BalasPadam
  4. Cantiknya evening glowing sunset. Seronok dapat menikmatinya in real. Gambar pun cantik Syu.

    BalasPadam